zaterdag 29 september 2007

Midas Dekkers


Ik ben weg van Midas Dekkers. Hij formuleert zo lekker helder. Origineel in zijn invalshoeken ook. En niet te vergeten: hij is een kattenliefhebber. Zijn vele odes aan De Kat als huisgenoot smaak ik zeer. Zo zegt hij dat als het van de kat afhing (kocht ze wiskas) ze het liefst alleen met jou in huis woonde. Dat is echter in strijd met zijn wens zoveel mogelijk katten als huisdier te nemen, zodat je het gevoel hebt dat er altijd overal een poes in huis is. Dus maakte hij met zijn poezen een compromis: vier poezen. Zo kunnen ze mekaar een beetje uit de weg gaan.

Nog over poezen:

"Waarschijnlijk zit er in de hemelpoort een katteluikje. God is goed maar gek is hij niet, je dacht toch niet dat hij telkens weer die hele poort opendeed?"
"Katten zijn uitzuigers. Wat ze niet krijgen, nemen ze en ze geven er niets voor terug."

Over honden:

"'Wat wil de hond? Een makkelijke vraag. Honden zijn een open boek. Wat honden willen is maar drie letters lang. Een hond wil mee. Altijd. En waar wil de hond mee? Dáár mee. Daar waar de baas gaat."
"Honden schrokken...een flits en weg is het. Beteuterd kijkt de hond naar zijn bord en dan vragend achterom naar zijn baas, verbaasd waar het nu toch allemaal gebleven is."
"Zoölogisch moeten poedels tot de honden worden gerekend, sociologisch horen ze thuis in de categorie bonbondozen."
"...een herdershond is niet goed bij zijn hoofd: hij heeft liever een aai van zijn baas dan een hap van zijn schaap."

Geen opmerkingen: