zaterdag 15 september 2007

Een droom van een poesje?

Droom van Huguette, vannacht.

Huguette:
"Er was op een of andere manier een ros poesje in onze tuin geraakt. Joepie! Dat vonden we leuk. En de kids ook. Dit was net wat we wilden. Sinds onze kas dood is was er een plaatsje vrij voor een klein kitten. De enige die niet meewou was onze papa. Die had natuurlijk wel ergens een punt: immers ons Wis was na de dood van onze Kas wel veel meer thuis en echt aanhankelijk geworden. Maar nu was het poesje gewoon komen aanzeilen en daar kon onze papa toch niets op tegen hebben. Benieuwd wat hij zou zeggen als hij thuiskwam om halfzeven.
Eens thuis hem maar gauw het poesje getoond. Zijn reactie: "Maar dat is helemaal geen poesje! het is een hond!" En inderdaad, nu zagen wij het ook. Het was een hondje.
Even later zagen we het hondje (poesje?) over de muur lopen. Ik: "Zie je wel dat het een kat is, honden kunnen niet op de muur springen en lopen..."

1 opmerking:

Boontjes zei

Ons ma heeft bij ieder soort droom een verklaring. Vooral het dromen over dieren hebben een bijzonder (bijgelovige) betekenis. Zo herinner ik mij dat als je droomt over konijnen er iemand uit je onmiddellijke omgeving "zwanger" wordt. Dromen over katten hebben ook betekenis, even vragen aan ma...