vrijdag 20 februari 2009

De nieuwe Franco Belge

Dit is de nieuwe Franco-Belge vanaf 1 mei.
Gert Defever, een vriend die in de bieb werkt (hij nam en bewerkte ook de bijgeleverde foto) heeft wat rondgeneusd in 'Bouwen door de Eeuwen heen - Gent-centrum'. Het gebouw is getekend door toenmalige stadsarchitect Charles Van Rysselberghe, broer van de schilder Theo.
Deze architect ontwierp ook het Museum voor Schone Kunsten in Gent. De Cirk in de Zebrastraat, de kiosk in het Citadelpark, sociale woningen vlakbij de Gamma in de Maïsstraat en ook ergens in de Brugsepoort tegen de Rooigemlaan aan, heel veel stadsschoolgebouwen, allicht ook de 2 zijvleugels van het Lousbergsgesticht.
Nu gij...

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat ziet er imposant uit...
Niet te ‘chic voor nen franco belge :) ?
Ge kunt u nog altijd bedenken en er een...woonwinkel bijvoorbeeld in beginnen? Het is maar een idee ge├»nspireerd door je mooie ‘gerenoveerde’ living. Kan je nog meer van die mooie geladderde kasten in kwijt...
tot morgen
Carine

marc zei

Ha ha! Ge bedoelt dan dat franco-belge geen chique winkel is...Dat zou nu dan wel kunnen veranderen he? Tot morgen!!

Anoniem zei

Ik was natuurlijk aangegrepen door de omvang van het gebouw dat binnenkort de nieuwe "FRANCO BELGE" gaat zijn.
Er zal inderdaad nog wat werk aan de winkel zijn , maar met vereende krachten moet ook dat lukken.
We wensen in ieder geval Marc en Huguette succes toe

Ma en Pa

Anoniem zei

Ik kom vanaf mei elke week, maar dan ook elke week de architectuur bewonderen. Oh my god, mijn huizenzoektocht wordt er nog een stuk zieliger door.

marc zei

Zie maar dat je gauw iets gevonden hebt. Als het werk hier een beetje achter de rug is zal is jullie met plezier komen helpen met behangen (evt. samen met marleen).

Els Roosen zei

Wat een prachtig gebouw!! Ik had de foto al gezien bij een veel te laat Nieuwjaarsbezoek in Wommersom. Ik kom veel te weinig naar Gent, maar als ik er nog eens ben, spring ik zeker binnen. Proficiat en veel succes met de vernieuwde zaak!
Els