dinsdag 29 januari 2008

Gentse flik?

Er fietst een wel heel bijzondere flik rond in Gent. Ene Peter Leeman. Overdag en op andere tijdstippen (een politieman werkt nu eenmaal in allerlei shiften) is hij een gewone fiets-flik. Je kent de fietsende politieman natuurlijk uit de serie flikken. Hij ziet er zo uit.

Peter Leeman komt dus geregeld eens langs in de zaak in zijn politiekostuum en koopt dan textielverf in leuke kleurtjes. Deze keer moest het roze zijn voor bij een roze kostuum en ook roze veters.Je weet hoe nieuwsgierig ik ben, ik vroeg dus om een beetje uitleg. En blijkt dus dat deze arm der wet een parallel leven heeft als clown. Hij is te huur voor feestjes, opendeurdagen, beurzen... Sinds kort is hij nu ook rouwclown. Rouwclown? Rouw - clown...

U leest op zijn site:

De rouwclown is een rustig en bezadigd figuur, bedeesd en zeker niet uitdagend. Hij onderkent en begrijpt de problemen van het leven. Zwijgzaam kijkt hij de nabestaanden respectvol aan en geeft hij kleine signalen van begrip en medeleven aan familie en kennissen van de overledene.


Een schoone mens deze Peter.

Geen opmerkingen: