vrijdag 10 oktober 2008

Graancircels in L. bij G.


Dit is een verbrande plek in ons gazon. Is het een ufo die geland is in onze tuin? Is er sprake van graancircels in L. bij G. Neen, de waarheid is veel prozaïscher. Huguette heeft duizend en één dingen aan haar hoofd. Zo ging ze in de namiddag op pad om de kleintjes aan school af te halen. De pot die op het vuur stond was ze wel vergeten. Johan, de buurman, zag in zijn tuin abnormaal veel rook uit de buis van onze dampkap komen. En dat werd langsom meer rook die alsmaar zwarter zag. Johan belde naar Daniëlle op haar werk om haar te vragen Huguette of mij te verwittigen. "Het ziet er vrij ernstig uit!"sprak ze bezorgd aan telefoon. Ik verwittigde dadelijk de brandweer. Huguette stond op het moment dat ik haar aan de lijn had in het drukke verkeer vol van woede en machteloosheid aan te schuiven. Aan het kruispunt vlakbij de Blaesstraat sprong Eliot er uit met de sleutel van de voordeur op zak. Toen hij de deur opendeed ging hij een beetje opzij van de deuropening staan (n.a.v. het nieuws van de twee omgekomen brandweermannen), zich bewust van eventueel gevaar voor steekvlammen bij brandgevaar.

Er was rook. Veel rook. Maar geen vuur. Huguette pakte de gloeiende pan met dubbele handschoenen van het vuur en smeet ze op het gazon. De pan bevatte een dikke laag roetzwarte substantie waarin de gebakken kip helemaal niet meer te onderscheiden was. De brandweer was ondertussen ook toegekomen. Die deden nog eens plichtsgetrouw een ronde door het hele huis om er zeker van te zijn dat er niets smeulde. De rekening zal volgen.

1 opmerking:

Anoniem zei

amaaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii wat een geluk dat er geen vuur in die pot ontstaan is.....................