woensdag 1 augustus 2007

Corsica


Hier wat foto's van onze reis naar Corsica.

Corsica is een prachtig (Frans) eiland. Wij “genoten” van een kamer met zeezicht in de baai “de Liscia” op 20 km van Ajaccio, dit is aan de westkust dwz dat we alle dagen getrakteerd werden op een prachtige zonsondergang.
De mooiste wandelingen hebben we gemaakt! Meestal stukjes van de GR route, af en toe op het “alpinisme” af. De meest indrukwekkende tocht was die naar “Le lac Niola”. 700 m klimmen op 2 uur tijd in een temperatuur van meer dan 35° C. Maar het loonde! Le lac Niola was zeer bizar, een klein meertje, vele kronkelende meanders en raar maar waar, een kudde wilde paardjes. Een tafereel wat deed denken aan één of andere “Lord of de Rings” film (zie foto).
Meer beestige “tegenliggers” kruisten onze paden. Een horde zwijnen met biggen, een troep geiten (met hun resp. bokken), een meute koeien is niet vreemd op Corsicaanse wegen. We lezen dat zij voor de lekkerste (bio-) charcuterie zorgen waar de bewoners van het eiland graag mee uitpakken.
Eigenlijk was het I Muvrini een Corsicaanse folkgroep (zingen Corsicaanse samenzang waarvan de verre oorsprong zelfs teruggebracht wordt naar de Vlaamse polyfonie uit de vroege middeleeuwen) die ons naar het eiland lokte. Jammer voor ons maar zij treden alleen in augustus op in hun thuiseiland. Maar niet getreurd, in alle gezellige kerkjes van de mooiste en de meest pittoreske dorpjes kan je naar “Le polyfonie Corse” gaan luisteren. Het kerkje “Piana” (Unesco erfgoed) kozen we uit en “Alba” was de 6-koppige mannengroep die ons naar hogere regionen voerde.
We sluiten onze mediterraans weekje af in Ajaccio de grootste stad van dit Franse eiland en bovendien de stad waar Napoleon geboren werd. Een mooie stad met een indrukwekkende de haven en heerlijk steegjes om wat te kuieren. We besluiten om ooit terug te komen misschien naar de oostkust…of het binnenland. Alhoewel… wat staat er nog op het lijstje? Sicilië, Noorwegen, Schotland, Venezuela, Argentinië, … Gelukkig staan dromen vrij!
Willy en Carine.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Carine en Willy en andere Boontjes,


Ik ben echt weg van die prachtige zosondergangen.

Wat een mooie kleuren!!
Ook nog eens proficiat voor jullie geslaagd feest en de muzicale omlijsting waar Peter Hans voor zorgde,
Ma en Pa,