dinsdag 26 juni 2007

Nederland wijst de weg.


Waar is de tijd dat wij het opnamen voor de hollanders. Zij hadden immers hun woonwetgeving, hun drugsbeleid, hun openheid. Alles kan, niets moet! In ethisch opzicht waren zij gewoon de leiders van Europa, die wij dikwijls verdedigden tegen Vlamingen uit "le plat pays".
Dit tijd is nu voorbij. Kijk maar eens wat voor rare berichten er uit het Gidsland komen. Censuur! Marc de Bel brengt een boekje uit in Nederland en Vlaanderen onder de titel "Alien" (woordspeling aliën - aline, snappie?). Dat gaat dus over een meisje dat nieuw is in een school waarvan men denkt dat ze misschien een buitenaards wezen zou kunnen zijn. Dat onderwerp is nu taboe in Nederland omdat er in de bijbel geen buitenaardse wezens voorkomen, dus bestaan ze niet. Nu ben ik zelf niet zo'n voortrekker als het gaat om het verdedigen van onze groene E.T.'s. Vliegende schotels, graancircels, Von Däniken,... ze kunnen mij collectief gestolen worden. Ik wil een serieuze boom opzetten als het gaat om het ontkennen van het bestaan van intelligente kikkers in het heelal die hier op bezoek zouden komen met hun vliegende vaat, maar dan wel om de juiste reden: omdat er niet het minste bewijs voor is en niet omdat er in de bijbel geen sprake van zou zijn.
Waar zijn ze toch met hun hoofd bij onze noorderburen? Hebben ze daar een slag van de molen gekregen? Is dit een "billen tegen elkaar"-reactie op de invoer van exotische invloeden?

Geen opmerkingen: