donderdag 15 maart 2007

Vision On


Vanmorgen kwamen we via associatie terecht bij dit fantastisch leuke jaren-zeventigprogramma. Luister eerst eens hier naar het muziekje waarbij het altijd afsloot. En laat dan de herinneringsmachine maar op gang komen.
Dit programma kwam altijd na het feuilleton op woensdagmiddag. Het was speciaal voor doven en gehoorgestoorden. Er werd de hele tijd in getekend en geknutseld zonder veel woorden. Als er in gepraat werd sprak die mevrouw altijd tegelijkertijd gebarentaal.
Kijk hier eens naar een leuk filmpje en de teletijdmachine komt helemaal op gang.
Ook de te gekke website eens bezoeken, er zijn blijkbaar nog steeds mensen mee bezig, als je het forum bekijkt.
Ik herinner mij ook het pluchen wormpje dat altijd voorbij raasde, onder begeleiding van een hoge fluittoon. Daarna deed iedereen of er niks aan de hand was. En dan die schildpad, met haar filosofietjes, en de gesprekken in de klok tussen personen die je niet zag. De tekenaar die zo onwaarschijnlijk snel kon tekenen. Nu zijn we natuurlijk al wat argwanender en weten we dat je je hierop kunt voorbereiden.
Eigenlijk was dit Monty Python avant-la-lettre. Die absurde humor, die manier van animatietekenen. Die debardeurkes. Op en top Brits natuurlijk. Heerlijk.

Geen opmerkingen: